czwartek, 25 kwietnia 2013

Poduszeczki ananasowe

Po obiadowej tarcie zostało mi trochę ciasta francuskiego, zazwyczaj zostaje ono w lodówce i leży, leży, leży dopóki ktoś się nad nim nie zlituje i go nie wyrzuci. Dzisiaj postanowiłam dać mu drugą szansę
 i wykorzystać ananasa, którym w niedzielę pogardził Taki Jeden ;) Poduszeczki są dziecinnie prostym
i szybkim deserem, można do niego włożyć dowolne owoce w zależności od nastroju, zasobów kuchennych i pory roku.




Składniki:
  • ciasto francuskie
  • świeży ananas pokrojony w dość dużą kostkę (w następnym poście napiszę jak obrać ananasa zeby straty były minimalne)
  • cukier trzcinowy
  • cynamon
  • białko

How to do:
  • Ciasto francuskie pokrój na kwadraciki o boku ok. 5cm. Na środek nałóż pokrojonego ananasa i przykryj drugim kwadracikiem. Sklej brzegi


  • Tak przygotowane poduszeczki posmaruj białkiem, posyp cukrem trzcinowym i cynamonem. Piecz 15 min w 190ºC



I voila! Smacznego!

Moje poduszeczki zniknęły w 3 minuty, a Twoje?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz