Po obiadowej tarcie zostało mi trochę ciasta francuskiego, zazwyczaj zostaje ono w lodówce i leży, leży, leży dopóki ktoś się nad nim nie zlituje i go nie wyrzuci. Dzisiaj postanowiłam dać mu drugą szansę
i wykorzystać ananasa, którym w niedzielę pogardził Taki Jeden ;) Poduszeczki są dziecinnie prostym
i szybkim deserem, można do niego włożyć dowolne owoce w zależności od nastroju, zasobów kuchennych i pory roku.
i wykorzystać ananasa, którym w niedzielę pogardził Taki Jeden ;) Poduszeczki są dziecinnie prostym
i szybkim deserem, można do niego włożyć dowolne owoce w zależności od nastroju, zasobów kuchennych i pory roku.
- ciasto francuskie
- świeży ananas pokrojony w dość dużą kostkę (w następnym poście napiszę jak obrać ananasa zeby straty były minimalne)
- cukier trzcinowy
- cynamon
- białko
How to do:
- Ciasto francuskie pokrój na kwadraciki o boku ok. 5cm. Na środek nałóż pokrojonego ananasa i przykryj drugim kwadracikiem. Sklej brzegi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz